.: Off-info

 

DATUM 17-20 MAJ 2012

17 maj  
18.00     Incheckning herrgården. När ni är framme, ring 0704-962743. Ägarna tar emot.
21.00     Informationsmöte i ”jaktslottet” dvs magasinet. Incheckning lajvet.

18 maj  
08.00     Frukost dukas fram i flyglarnas kök, självservering.
10.00     Samling, fotografering, presentation av namn etc.
11.00     Lajvet startar.

19 maj  
08.00     Frukost dukas fram i flyglarnas kök, självservering.
09.00     Lajvet startar igen för de morgonpigga.

20 maj  
08.00     Frukost dukas fram i flyglarnas kök, självservering.
10.00     Samling och återkoppling.
12.00     Utcheckning.

Om du kommer den 18 maj måste du meddela oss arrangörer, helst samtidigt med anmälan, så att vi kan checka in dig. Priset rabatteras inte vid ankomst den 18 maj.
Från det lajvet börjar till det slutar, är du in-lajv så fort du kliver in över tröskeln till ”jaktslottet”.  


BOENDE
Vi har efter hårda prisförhandlingar fått möjlighet att hysa in oss i flyglarna till herrgården, där ägarna bedriver bed and breakfast. Det innebär att det ingår tre övernattningar, frukost och lakan och delat rum i lajvpriset.. Ta med egna handdukar. Det finns 36 sängplatser totalt för lajvdeltagare, så det är först till kvarn som gäller. En del rum är dubbelrum, andra rum rymmer tre eller fyra. Det finns ett litet enkelrum.

Om det skulle bli fler än 36 anmälda till lajvet, kan man välja att bo i egen medhavd paviljong i parken bakom herrgården. I markhyran för detta ingår frukost på herrgården. Toaletter och dusch för paviljongboende finns i östra flygeln. Eldplats vid Klarälvens strand. Av förståeliga skäl görs inga eldstäder i parken!

Det går att bo i modernt tält i skogen, utom synhåll från herrgården. Priset är detsamma för tält som paviljong och frukost ingår. Det skulle även gå att ordna sängplatser inne i byggnaden som används för lajvet. Då måste egna sovsaker tas med.

Pris för boende i paviljong, tält eller i magasinet (dvs jaktslottet) är rabatterat, se prisinfo.
Själva magasinen (jaktslottet) rymmer med lätthet hundra deltagare.


MAT
I deltagaravgiften ingår alla måltider. Frukostarna serveras off-lajv i flyglarnas kök. Luncher och bankettmiddagar sker in-lajv. Det kommer även att finnas enklare tilltugg framdukade hela dagarna. Vi ser till att det finns alternativ som passar alla med allergier eller intoleranser, samt för vegetarianer, men räkna inte med att all mat är anpassad. Mat som är allergianpassad kommer att stå på ett särskilt bord.

Medtag egna tallrikar, bestick och bägare för måltider som äts in-lajv (behövs ej för frukostarna).
Medtag egen dryck (vin, öl eller vad du själv önskar) att förtära under lajvet


ALKOHOLPOLICY
Kvarntorps herrgård medger att vi tar med oss egen dryck, så länge den intas i magasinen. Som ni vet är detta oerhört förmånligt för oss. Ingen alkohol får intas i flyglarna.  Respektera att vi befinner oss i en kulturhistorisk miljö! Rökning får ej ske annat än på av Kvarntorps herrgård anvisad plats (parkeringen).


BRANDRISK
Lokalen är gammal och det är stor brandrisk. Inga öppna lågor får förekomma. Ljuskällor, dvs lyktor med stearinljus, ordnas av arrangörerna. Värmeljus får ej användas i lyktor på grund av försäkringsvillkor.


SJUKVÅRD
Vi befinner oss i utkanten av ett samhälle med bra vägförbindelser och telefonkontakt.


FÖRSÄKRINGAR
Era vanliga försäkringar räcker. Om något av misstag går sönder på herrgården så får var och en ersätta detta själva. Herrgården fakturerar alltid rummet där olyckan skett.


TA SIG TILL LAJVET
Forshaga ligger 2 mil norr om Karlstad. Herrgården nås enkelt med bil eller tåg och buss. Vi kan ordna upphämtning vid bussen om man har mycket packning. Det är ca 500 m att gå genom allén från busshållplatsen. Om du vill läsa mer om själva Kvarntorps herrgård kan du göra det på deras hemsida www.kvarntorpsherrgard.se. Där finns också utförlig vägbeskrivning. Det finns gott om parkeringsutrymme uppe vid herrgården.

PRIS PER PERSON
DELTAGARAVGIFT BOENDE I FLYGEL: 950.-
DELTAGARAVGIFT BOENDE I PAVILJONG /TÄLT/MAGASIN: 750.-
I avgiften ingår boende tre nätter, frukost, lunch, middag, intriger till alla. Egen dryck medtages.

Boendekostnaden är 2/3 av lajvavgiften. Priset för lajvet är ett självkostnadspris. Varken arrangörerna eller Kvarntorps herrgård gör någon vinst på arrangemanget. Pigor/drängar som hjälper till med servering av lunch och bankett rabatteras enligt överenskommelse med arrangörerna.


ANMÄLAN OCH BETALNING
Avgiften betalas till Thérèse Tangen bankgiro 5976-2476 Handelsbanken, märk betalningen TYDLIGT med era namn.

Kontakta Henric eller Therese så sänder vi över anmälningsblanketten
Anmälningsblankett kan skickas elektroniskt till Thérèses mailadress: gottangen@yahoo.se.
Du är anmäld till lajvet när både betalningen och anmälningsblanketten är inskickade. Sista datum för anmälan är 29 februari 2012. Därefter kan vi varken lova sängplats inomhus eller utförliga intriger men det är aldrig för sent att kontakta oss!


Herrgårdens ägare kommer att finnas på plats under hela lajvet och kan sökas i mangårdsbyggnaden eller på mobiltelefon om man undrar över något. Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite!